Spoor naar vermiste Jelle Leemans?

Op drie verschillende plaatsen in Nederland, niet ver van de Belgische grens is er vandaag gezocht naar Jelle Leemans. De jongeman uit Rumst is al vermist sinds november vorig jaar. Speurders gaan ervan uit dat hij vermoord is na een mislukte drugsdeal.

In het Nederlandse dorp Schijf is onder andere in een bos gezocht. Die zoekactie heeft niets opgeleverd. Er is ook gezocht op een autokerkhof in Roosendaal. Dat onderzoek zou wel iets opgeleverd hebben, maar of het ook iets te maken heeft met de verdwijning van Jelle Leemans is niet duidelijk. Markant is dat de eigenaar van een van de bedrijven op het autokerkhof onlangs vermoord is. Het is nog niet duidelijk of die moord verband houdt met de verdwijning van Jelle Leemans.

Leemans was 27 jaar oud toen hij op 21 november 2013 ’s ochtends thuis vertrok richting een afspraak in het Nederlandse Roosendaal. Daar werd ook het laatste signaal van zijn telefoon opgepikt. Later diezelfde dag werd zijn auto wel nog gespot op de Sint-Jobsesteenweg in Brasschaat en uiteindelijk teruggevonden in Merksem.

Getuigen verklaarden echter dat de bestuurder die het voertuig achterliet, een onbekende persoon met een capuchon-trui was, wat niet strookt met de gekende kledij van de vermiste. In het voertuig werden ook nog DNA-restanten van een nog onbekende vrouw aangetroffen op een stukje sandwich.