E17 afgesloten door dodelijke ongevallen

In Lokeren is de E17 richting Kortrijk vanmorgen urenlang afgesloten nadat drie wagens omstreeks 5.10 uur inreden op een stilstaand voertuig op de middenrijstrook. In dat stilstaande voertuig viel een dode, werd vernomen bij de Oost-Vlaamse wegpolitie.

Naast het mannelijk dodelijk slachtoffer in het stilstaande voertuig werd nog een andere persoon met zware verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. In de drie voertuigen die naderhand betrokken raakten bij de aanrijding, raakte niemand gewond. Door het ongeval werd de E17 afgesloten richting Kortrijk, omstreeks 6.30 uur kon het verkeer dat tussen de oprit Lokeren en het incident stond via de pechstrook verder rijden. Het doorgaand verkeer op lange afstand moest omrijden. 

Tweede dode in file

Rond 7.35 uur viel een tweede dode toen een vrachtwagen inreed op de staart van de file. De wegpolitie besloot de snelweg ook in Waasmunster af te sluiten. Weggebruikers moesten een omleiding tot in Beervelde volgen. Het verkeer op lange afstand werd gevraagd om de E17 tussen Antwerpen en Gent te mijden. Pas rond 11 uur waren alle problemen van de baan.