Helikoptercrash in Roeselare: 2 doden

In Roeselare zijn twee dodelijke slachtoffers gevallen bij een helikoptercrash. Het voertuig stortte vlak na het opstijgen neer en vloog meteen in brand. Bij de omstaanders raakte niemand gewond.

De helikopter zou tijdens de rally 'Omloop van Vlaanderen' de rally volgen, maar is vlak na het opstijgen weer neergestort. Het voertuig is in brand gevlogen en meteen ontploft. 

De organisatie van de rally liet wel weten dat de helikopter niet ingezet werd door de organisatie. "Het ging om een commerciële partner", zegt Hugo Van Opstal van de Automobielclub Midden-Vlaanderen.

De piloot, een Roeselaarse ondernemer en vader van een deelnemende piloot, en zijn passagier overleefden de crash niet. Volgens de brandweer raakte er van de omstaanders niemand gewond. Het terrein is momenteel volledig afgesloten. Hulpdiensten en brandweer zijn ter plaatse. 

Franky Van der Elst was tijdens de crash aanwezig voor een voetbalwedstrijd. Op Twitter spreekt hij van een dramatisch tafereel.  

Volgens Van der Elst kon de crash nog dramatischere gevolgen hebben gehad. "De helikopter is net achter het voetbalveld neergestort op de parking van het voetbalveld. Er was ook een bedrijfsfeest aan de gang en de Omloop van Vlaanderen was bezig. Als de helikopter iets verder was neergestort, hadden er meer slachtoffers kunnen vallen."