Morgen: Jambers in het zog van De Wever

Naar aanloop van 'de moeder aller verkiezingen' trok Paul Jambers mee in het zog van enkele politieke boegbeelden. Nu het stof van 25 mei neergedwarreld is en de Vlaamse regering gevormd is, blikt Paul Jambers nog één keer terug op die bewuste 25 mei.

In de documentaire 'Jambers in de Politiek: De Langste Dag' wordt de kijker meegenomen achter de schermen bij de grote overwinnaar: Bart De Wever. Niet zijn publieke optreden staat centraal, maar wel hoe De Wever die dag persoonlijk heeft beleefd. Van bij het begin tot diep in de nacht kon Paul Jambers als enige de N-VA-kopman overal volgen.

‘Jambers in de Politiek: De Langste Dag’ begint om 13 uur op de Grote Markt in Antwerpen waar Kris Peeters en Bart De Wever voor tientallen fotografen en cameralui een pint drinken als waren het de beste vrienden. Jambers is erbij wanneer de NV-A goede en minder goede uitslagen te horen krijgt. De camera's draaien wanneer De Wever zijn overwinningsspeech oefent en Jambers krijgt na het feestgedruis een verrassende getuigenis van de vrouw van Bart De Wever.

'Jambers in de Politiek: De Langste Dag' wordt morgen, op dinsdag 9 september, bij VTM uitgezonden om 21u40.