Vermassen: "Droefste dag in mijn carrière"

Advocaat Jef Vermassen heeft op het megaproces tegen de familie Aquino zijn aangekondigde bommetje gegooid. Aan VTM NIEUWS-correspondent Faroek Özgünes vertelt hij dat onderzoekers totaal onwettig gehandeld hebben. “Dit is de meest trieste dag uit mijn 42-jarige carrière”, klinkt het bij Vermassen.

De familie Aquino wordt ervan beschuldigd op grootschalige wijze cocaïne te hebben gesmokkeld vanuit Colombia. Maar uit een geheim dossier dat Vermassen in handen gekregen heeft, blijkt dat er heel wat onwettigheden zijn in het onderzoek. “De onderzoekers hebben gewerkt met een misdadige infiltrant om de familie Aquino te benaderen en hen op die manier gelokt een drugslijn op te zetten vanuit Zuid-Amerika via Spanje. Ze hebben de kat bij de melk gezet. Dat is totaal onwettig, want infiltranten moeten opgeleid zijn, geen misdadigers.”

Vermassen beseft dat hij hierdoor justitie in een slecht daglicht plaatst, maar zegt wel dat het nodig is om de zaak aan te kaarten. “De politie heeft samengewerkt met een crimineel. Dat is complete misleiding van de rechtbank en de advocatuur. De mensen gaan boos zijn, ik heb al dreigmails gehad over deze zaak. Wat wij nu doen, is eigenlijk de taak van het openbaar ministerie. Zij hebben de burgerinfiltrant de hele zaak laten werken en dat kan niet door de beugel.”