Jetair vliegt vanaf Pasen vanuit Deurne

Wie naar Palma de Mallorca, Malaga of Alicante wil vliegen, kan dat binnenkort ook vanuit de luchthaven van Antwerpen-Deurne. Jetairfly start namelijk vanaf Pasen met vakantievluchten vanuit de luchthaven. Ze vliegen wel met kleine toestellen, want Deurne is niet uitgerust voor grotere vliegtuigen.

De uitbreiding kadert in het het plan van Jetair om meer aandacht te besteden aan de Belgische regionale luchthavens. Vanaf Antwerp International Airport kunnen mensen vanaf april 2015 twee keer per week een vlucht nemen naar verschillende Spaanse bestemmingen. Maar dat aanbod willen ze nog uitbreiden.

De luchthaven van Deurne heeft echter een grote handicap. De landingsbaan is met haar duizend meter zeer kort. Daardoor zal er enkel met kleine toestellen gevlogen kunnen worden, waarin maximaal 112 passagiers kunnen. Volgens Marcel Buelens, uitbater van de luchthaven, hoeft dat echter geen drama te betekenen. “Ieder nadeel heeft zijn voordeel. De techniek van de voertuigen gaat er steeds op vooruit, waardoor er toch heel wat passagiers kunnen vertrekken vanuit Antwerpen.”

Jetair plant om jaarlijks zo’n 60.000 passagiers te laten vertrekken vanuit Antwerpen.