Binnenkort met app betalen in Colruyt

Klanten van de winkels van de Colruyt Group (OKay, Bio-Planet, Spar Retail, Dreamland, Colruyt en Dreambaby) kunnen vanaf de eerste helft van 2015 betalen met een app op hun smartphone. En al deze maand zullen ze hetzelfde kunnen doen in de webshops Collishop, Dreamland en Dreambaby.

Sneller en goedkoper

De betaalapp is niet enkel snel en gebruiksvriendelijk, maar maakt het winkelen ook goedkoper. "De app is snel, bedrijfszeker en veilig", zegt Michel Van Mello, divisiemanager Accounting en Banking Colruyt Group, in een persbericht. "Seamless, het bedrijf dat de transacties regelt, rekent lagere transactiekosten aan dan andere aanbieders van betaaloplossingen. Belangrijk, want dat helpt Colruyt Group om zijn kosten te drukken en lage prijzen te handhaven."

Gebruikswijze

Het systeem werkt als volgt: je downloadt de app gratis via de App Store of Google Play en koppelt er eenmalig je Seamless-domiciliëring aan. De verschuldigde bedragen gaan dan via domiciliëring je bankrekening. Om te betalen, hoef je enkel een code in te scannen. Je bevestigt het bedrag met een pincode, zonder kaart of kaartlezer. Via de app krijg je een makkelijk overzicht van je betalingen.

Toekomstplannen

In de verdere toekomst zou het ook mogelijk zijn aanbiedingen, kortingkaarten, klantenkaarten of vouchers aan de app te koppelen.