Proces Aquino: maximumstraf geëist

De openbare aanklager in het megaproces tegen de familie Aquino heeft de maximumstraf geëist voor de kopstukken van de Limburgse misdaadfamilie. De familie Aquino wordt beschuldigd van grootschalige cocaïnesmokkel tussen Colombia en België.

De Aquino’s zouden in totaal 3 ton cocaïne gesmokkeld hebben. De openbare aanklager eist dat de familie 72 miljoen euro opbrengst terugbetaalt en eist ook een hotel op dat de familie heeft aangekocht met drugsgeld.

“Procedurebom” verwacht

De hoofdverdachten zijn de Maasmechelse broers Aquino. Op het proces worden zij verdedigd door een resem topadvocaten, zoals Jef Vermassen, Sven Mary en Walter Van Steenbrugge.

Zij kondigden op de openingsdag van het proces al aan dat er nog een “procedurebom” zou volgen. Ze willen de nietigverklaring van het proces bekomen, doordat er volgens hen fouten zijn gebeurd in het onderzoek.

Het hele onderzoek is gebaseerd op afgeluisterde telefoongesprekken door de politie. Op basis van die gesprekken kon in 2012 het grote drugsnetwerk blootgelegd worden.