Storing treinverkeer door lijk naast spoor

Naast de spoorlijn tussen Wezemaal en Leuven is vanochtend een lijk aangetroffen. Het spoorverkeer tussen beide stations ligt daarom stil. Dat meldt Infrabel, de infrastructuurbeheerder van de Belgische spoorwegen. Politie en brandweer zijn ter plaatse.

"Het lichaam werd omstreeks 07.30 uur aangetroffen en sindsdien is er geen spoorverkeer mogelijk tussen Wezemaal en Leuven", zegt Frédéric Petit van Infrabel. "De treinreizigers kunnen wel gebruik maken van de busdiensten van De Lijn en de NMBS legt ook zelf vervangbussen in. De treinen die vanuit Aarschot naar Leuven moeten rijden, kunnen omrijden via Lier en Mechelen maar dat brengt wel een half uur tot een uur extra reistijd met zich mee."

Over de omstandigheden waarin het slachtoffer om het leven is gekomen, bestaat nog geen duidelijkheid. Infrabel sluit niet uit dat de man of vrouw aangereden werd door een eerdere trein maar ook met andere mogelijkheden wordt nog rekening gehouden. De politie stelt een onderzoek in.

Vanochtend was het treinverkeer eveneens verstoord tussen Kortrijk en Waregem door een persoonsongeval, aldus woordvoerder Bart Crols van de NMBS. "Het treinverkeer is daar ondertussen hersteld, maar er blijven nog gevolgvertragingen mogelijk", aldus Crols rond 08.45 uur.