Busverkeer Hageland grondig verstoord

Het busverkeer van De Lijn in de regio Hageland is woensdagochtend verstoord door een probleem bij de stelplaats Tielt-Winge. Dat bevestigde woordvoerster Dominique Renders van De Lijn Vlaams-Brabant.

"De eerste bussen zijn binnen een kwartier na het buitenrijden in panne gevallen. Dat zou te maken kunnen hebben met de tankinstallatie. We besloten alle voertuigen die nog niet waren uitgereden, uit voorzorg binnen te houden om mogelijke schade te voorkomen", aldus Renders. Het zou gaan om 6 tot 7 voertuigen die in panne vielen. In totaal reden 22 voertuigen niet uit om problemen te voorkomen.

De exacte oorzaak is nog niet bekend.  Mogelijk is er een verband met het feit dat eergisteren in de stelplaats een nieuwe tankinstallatie in gebruik genomen werd.  "De brandstof bleek gecontamineerd. Er zijn stalen naar het labo gevoerd om te onderzoeken met wat precies. De oorzaak van dit probleem is nog onduidelijk", aldus Renders.

De openbaar vervoermaatschappij heeft nog geen zicht op de duur van de hinder. De Lijn Vlaams-Brabant zet bussen uit andere stelplaatsen in om onder meer schoolkinderen naar hun bestemming te kunnen brengen. Zo is bijvoorbeeld de ringbus in Leuven afgeschaft en in het Hageland ingezet. "Alle leerlingen zullen vanmiddag terug naar huis gevoerd kunnen worden. Het is onduidelijk wanneer de situatie zal genormaliseerd zijn", aldus Renders.