Politie op straat tegen pensioenplan

Op 18 september komt de politie met duizenden op straat tegen het nieuwe pensioenplan. De vakbonden maken zich sterk dat ze zeker tienduizend deelnemers op de been kunnen brengen. Het is van de politiehervorming in 2000-2001 geleden dat zoveel politiemensen op straat zouden betogen tegen een overheidsmaatregel. Dat bericht Het Nieuwsblad dinsdag.

Het pensioenplan betekent voor velen een onverwachte verlenging van hun actieve loopbaan. Dat komt door een arrest van het Grondwettelijk Hof van juli van dit jaar dat iedereen binnen de politie pas op zijn 62ste met pensioen laat gaan. Tot dan hadden vooral gewezen rijkswachters verkregen dat zij op 54, 56 of 58 met pen­sioen konden gaan

 Het gemeenschappelijk vakbondsfront heeft nu beslist om, naast de stakingsaanzegging voor 8 september, op 18 september effectief tot de actie over te gaan.

"Met dienstdoend minister van Binnenlandse Zaken Melchior Wathelet (CDH) hadden wij een partner gevonden die de nodige teksten door het parlement wou jagen. Maar de politieke meerderheid om dat te verwezenlijken, is sindsdien zoek", zegt het Nationaal Syndicaat van het Politie- en Veiligheidspersoneel (NSPV).