Iedereen bereidt zich voor op 1 september

De grote vakantie loopt op haar laatste benen. Morgen start voor ruim 1,1 miljoen kinderen en 146.000 leerkrachten het nieuwe schooljaar. Op deze zondag worden in veel gezinnen de laatste voorbereidingen getroffen. Schoolgerief bij mekaar zoeken, misschien al enkele boeken kaften en de boekentassen klaarzetten voor morgenvroeg.

Ook juffen en meesters zijn ook vandaag nog druk bezig - zoals in basisschool Cade in Aartselaar. "Ik heb mijn weekplanning al gemaakt, ik ben de knijpers aan het klaarmaken voor het takenbord. Al die boeken, die schriften, dat schoolgerief pakt zichzelf niet uit natuurlijk. En de klas moet weer een beetje op orde gezet worden", zegt Hilke Elisabeth, juf in het vierde leerjaar, aan VTM NIEUWS. 

"Het is mijn 22ste jaar dat ik start maar toch blijft het nog altijd heel spannend omdat je elk jaar opnieuw met een nieuwe klasgroep te maken hebt. Hoe gaat die vallen, combinatie van leerlingen samen, nieuwe leerkrachten, nieuwe methodes om mee te werken", zegt Ilke Krekels, juf in het zesde leerjaar.