Eindelijk vrij na 4 maand vast in Congo

Laurence Senechal, een Belgische vrouw die al maandenlang vastzat in Congo, is op weg naar België. De vrouw had volgens de Congolese autoriteiten het land proberen te ontvluchten, de zaak werd bestempeld als ontvoering. Uiteindelijk zou ze vier maanden vastgehouden worden. Nu zit ze op het vliegtuig naar België, dat bevestigt Buitenlandse Zaken aan VTM NIEUWS. Ze komt zondagmorgen aan.

De problemen begonnen toen Congo eind vorig jaar een verbod had uitgevaardigd op internationale adoptie. Het land deed dat omdat er mogelijk fraudezaken in het spel waren. Daardoor zaten zeven ouders vast in het land, wachtend om terug te keren naar België met hun adoptiekind.

Zes ouderparen kregen in mei goed nieuws: ze mochten naar België terugkeren, met hun kinderen. Voor Laurence Sénéchal gold dat niet. Toen ze, met de nodige papieren, op het vliegtuig richting België wilde stappen, werd ze tegengehouden. Volgens de autoriteiten wou ze het land met het meisje ontvluchten. De vrouw werd vastgehouden, het meisje werd na een tijdje naar België gestuurd en opgevangen door haar adoptiegezin.

Nu is er dus ook voor haar een einde gekomen aan de lijdensweg. De vrouw is momenteel onderweg naar ons land.