Treinspits verstoord door 2 ongevallen

De treinspits wordt ernstig verstoord door twee persoonsongevallen die deze namiddag plaats vonden op de sporen. Zowel het treinverkeer tussen Gent en Antwerpen als tussen Brussel en Charleroi ondervindt zware hinder. Dat meldt de NMBS, die waarschuwt voor vertragingen.

Op de lijn 59 tussen Lokeren en Sint-Niklaas gebeurde rond 16u een persoonsongeval te Waasmunster. De NMBS weet niet wat de oorzaak was van het ongeval. Tussen beide stations rijden momenteel geen treinen, en als gevolg is ook het verkeer tussen Gent en Antwerpen zwaar verstoord.

In Lokeren kunnen de reizigers op een vervangbus stappen, maar de NMBS raadt iedereen die naar Antwerpen moet aan via Brussel te rijden. Dan nog zou er een vertraging zijn tussen een half uur en drie kwartier. Wanneer de hinder op de lijn zal zijn opgelost, is momenteel nog niet duidelijk.

De NMBS probeert de trein die tussen Sint-Niklaas en Lokeren geblokkeerd staat, opzij te zetten, zodat de inzittenden kunnen overstappen, zegt Frieke Neyrinck van de NMBS.

Ook tussen Brussel en Charleroi is vanavond zware hinder door een persoonsongeval dat gebeurde in De Hoek (Sint-Genesius-Rode), niet ver van Brussel. De politie van Rode meldt dat een man vanaf het perron voor een trein sprong.

De passagiers van de trein worden momenteel opgevangen in een zaaltje vlakbij het station. Reizigers die van Brussel naar Charleroi moeten, wordt aangeraden via Namen te sporen.