Van Besien stopt als voorzitter Groen

Wouter Van Besien stopt als voorzitter van de partij Groen. Hij is geen kandidaat voor een nieuw mandaat. Dat heeft hij gezegd op een persconferentie in het Vlaams Parlement. Groen houdt in november nieuwe voorzittersverkiezingen. Van Besien blijft wel aan de slag als Vlaams parlementslid en gemeenteraadslid in Antwerpen. Hij wil zich vooral bezig houden met het verduurzamen van de economie, het versterken van de democratie en de toekomst van de Antwerpse ring.

Groen onderging een transformatie onder zijn voorzitterschap, meent Van Besien. Groen heeft nog nooit zoveel leden en lokale mandatarissen gehad en de partij zit in meer lokale meerderheden dan ooit. De partij heeft ook drie verkiezingen op rij gewonnen met een extra federale zetel in 2010, meer lokale verkozenen in 2012 en vijf extra zetels in 2014.

Maar na vijf jaar als voorzitter, tijdens een politiek moeilijke periode, vindt Van Besien dat het tijd is voor iets anders. Hij bedankte ook nog iedereen die hem tijdens zijn voorzitterschap heeft gesteund.

 

Groen kiest op 15 november op een congres een nieuwe voorzitter en ondervoorzitter.