Bomalarm aan Sheraton in Brussel

Gisteravond werd rond 18u de ruime omgeving van het Sheraton-hotel in Brussel, vlakbij het Rogierplein, helemaal ontruimd door de melding van een verdacht pakket met Arabisch opschrift. Nadat Dovo ter plaatse was gekomen bleek het om een vals alarm te gaan. Rond 20u werd het plein opnieuw vrijgegeven.

Rond 18 uur kreeg de politie de melding van een verdacht pakket met Arabisch opschrift vlakbij het bekende hotel. Uit veiligheidsoverwegingen evacueerde de politie het Rogierplein en de gebouwen in de buurt. Hotelgasten die aanwezig waren in het Sheraton-hotel, moesten binnen blijven. Ook de metro werd afgesloten.

De ontmijningsdienst Dovo kwam ter plaatse, maar uiteindelijk bleek het om een loos alarm te gaan. Het verdachte pakket bleek een lege, kartonnen doos te zijn. De Arabische letters op de doos verwezen naar een merk dekens, die in de doos werden verkocht. Volgens de politie is het mogelijk dat de doos even verderop in de Brabantstraat werd aangekocht. Ze zal de zaak verder onderzoeken.