Wesphael mag niet met media praten

Bernard Wesphael, die vrijgesteld is onder voorwaarden door de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling, heeft dinsdagavond rond 21 uur de gevangenis van Brugge verlaten. Hij gaf geen commentaar aan de pers, dat is één van de voorwaarden verbonden aan zijn voorlopige vrijlating.

De raadkamer in Brugge verlengde twee weken geleden de aanhouding van Wesphael, maar de verdediging had beroep aangetekend tegen die beslissing. Voor de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling vroeg advocaat Tom Bauwens dinsdag opnieuw de voorlopige vrijlating en de KI oordeelde dat Wesphael de gevangenis mag verlaten in afwachting van zijn proces. De KI legde Wesphael onder meer op dat hij geen contact mag zoeken met de familie van het slachtoffer en niet met de media mag praten.

Wesphael werd opgehaald aan de gevangenis door enkele kennissen. Op een vraag van VTM NIEUWS-journalist Klaas Danneel antwoordde hij enkel "Het is vriendelijk, maar ik ga naar huis", hij houdt zich voorlopig dus aan zijn voorwaarde om niet met de pers te communiceren.

"Het is niet uitzonderlijk dat een verdachte in afwachting van zijn assisenproces wordt vrijgelaten. De beslissing van de KI van Gent betekent in het geheel niet dat Bernard Wesphael onschuldig is, maar enkel dat zijn aanhouding volgens de kamer van inbeschuldiging niet noodzakelijk is". Dat zegt meester Philippe Moureau, de advocaat van de familie Pirotton, in een reactie op de beslissing van de KI om ex-Waals parlementslid Bernard Wesphael onder voorwaarden vrij te laten.