Overal problemen door zware regenval

De hevige regenval zorgt op verschillende plaatsen in Vlaanderen voor wateroverlast. In de omgeving van Torhout staan verschillende straten onder water. In buurgemeente Ichtegem staat onder meer brouwerij Strubbe onder water (zie video).

Ook het verkeer ondervindt problemen van het noodweer. Op de E403 is de afrit Torhout in beide richtingen versperd voor het verkeer. De overvloedige regenval heeft enkele straten blank gezet. Zowel in de richting van Kortrijk als in de richting van Brugge is de afrit van de E403 in Torhout afgesloten. Er is wateroverlast op het op- en afrittencomplex en op de R34. Het is nog niet duidelijk hoe lang de afritten versperd zullen blijven.

In de Aalterse deelgemeente Lotenhulle bemoeilijkt de regen het verkeer (video):

Antwerpen

De overvloedige regen zorgt ook in het Antwerpse voor problemen. De brandweer van Boom kreeg al een vijfentwintigtal oproepen te verwerken, zowel voor ondergelopen straten als enkele woningen. Ook in Breendonk liepen dinsdag enkele straten onder.

De brandweer van Puurs kreeg bovendien een tiental oproepen van inwoners die preventief om zandzakjes vroegen omdat enkele grachten dreigden te overstromen. In Antwerpen kreeg de Boomsesteenweg het dan weer zwaar te verduren, de brandweer had er de grootste moeite om het water weg te pompen aan het kruispunt met de Terbekehofdreef.

OPROEP: heeft u zelf last van wateroverlast? Bezorg ons uw foto's en filmpjes via 4040@vtm.be of via deze pagina