Regen houdt tunnels in Brussel dicht

De avondspits wordt in het Brusselse dinsdag fel gehinderd door het hevige regenweer. Verschillende tunnels moesten worden afgesloten voor het verkeer. Ook op de A12 en in de omgeving van Gent doen zich problemen voor, zo werd vernomen bij het Vlaams Verkeerscentrum.

In het Brussels gewest zijn tussen 16.00 uur en 16.30 uur meerdere tunnels afgesloten voor het verkeer, zo blijkt uit de informatie op de website van Mobiel Brussel. Wegens wateroverlast zijn de Montgomerytunnel en de Georges-Henritunnel allebei in de richting van Meiser afgesloten voor het verkeer. Verder blijft ook de Brusselse Stefaniatunnel dicht voor het verkeer dat richting het centrum moet. Door de overstromingen werd daarnaast ook de Navo-tunnel afgesloten in de richting van Zaventem. In de andere rijrichting blijft de tunnel wel open, maar moest de rechterrijstrook wel worden afgesloten.

Volgens het Vlaams Verkeerscentrum doen zich ook in Vlaanderen verschillende problemen voor, onder meer in Gent. Ter hoogte van het UZ is er grote wateroverlast op de parallelweg van de E17 richting Antwerpen. "De hulpdiensten proberen dat water weg te krijgen, maar er is grote hinder", zegt Hajo Beeckman van het verkeerscentrum. Dat geldt onder meer voor het verkeer op de E40 dat vanuit Kortrijk komt. Wegens wateroverlast op de A12 is ter hoogte van Willebroek ook de rechterrijstrook richting Antwerpen versperd.