Zwaargewonde bij steekpartij in Brussel

Een veertigjarige man is vanochtend zwaargewond geraakt bij een steekpartij in het Brusselse stadscentrum. De twee vermoedelijke daders zijn nog op de loop en worden actief opgespoord, zo meldt het Brusselse parket. De politie heeft intussen wel de beelden van de bewakingscamera's in de buurt opgevraagd om die te analyseren.

De feiten zouden zich kort voor 7.00 uur hebben voorgedaan. Een getuige zag hoe het slachtoffer het in een uitgaansgelegenheid aan de stok kreeg met twee andere mannen. Het kwam tot een vechtpartij waarbij de twee mannen een mes bovenhaalden en uithaalden naar hun tegenstrever. Die kreeg eerst een messteek aan het hoofd en vervolgens een tweede in de rug. De vechtpartij ging door tot op straat, waar het slachtoffer een derde messteek kreeg, opnieuw in de rug. De twee aanvallers gingen er vervolgens vandoor terwijl de getuige de hulpdiensten verwittigde.

Eén van de twee steken in de rug had de rechterlong van het slachtoffer doorboord en de man werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Sindsdien is volgens het parket het acute levensgevaar geweken.