Leraar politieschool leert sjoemelen

Het parket van West-Vlaanderen is een onderzoek begonnen tegen een inspecteur van de politie van Ieper. Hij had een collega geleerd hoe hij zijn boetes uit het systeem kon halen. De inspecteur wist dat, omdat hij les gaf aan de politieschool. Daar hebben ze de man vandaag ontslagen. Hij en zijn collega hebben ook al een tuchtstraf gekregen.

Volgens de krant zou de betrokken inspecteur onder meer een jongere collega bij de politie van Ieper geholpen hebben om een boete van 170 euro te laten verdwijnen, nadat die 80 km/uur gereden had waar hij 50 mocht.

Een collega merkte echter op dat het pv waar de betrokken agent zo over geklaagd had, plots ontbrak. Hij ging dat melden, waarop het parket van Ieper het Comité P onder de arm nam. "De zaak tegen de twee inspecteurs loopt nog", bevestigt parketwoordvoerder Johan Lescrauwaet in de krant. "We bekijken of er nog meer pv's weggemoffeld zijn."

Beide inspecteurs kregen intussen een tuchtstraf van tien procent loonverlies gedurende twee maanden. De inspecteur ging tegen die straf in beroep. Dat beroep is volgens de krant nog hangende.