Formatie gaat dit weekend voort

De onderhandelaars voor een federale regering hebben vrijdag omstreeks 19.45 uur hun werkzaamheden afgerond. Twee hoofdstukken uit de formateursnota zijn intussen een eerste keer de revue gepasseerd. Zaterdag en wellicht ook zondag gaan de onderhandelingen voort.

De gesprekken tussen coformateurs Kris Peeters en Charles Michel en de vertegenwoordigers van N-VA, CD& V, MR en Open Vld gingen vrijdag om 14.00 uur opnieuw van start. Terwijl ze donderdag het luik Justitie in eerste lezing afrondden, pikten ze vrijdag de draad op met de thema's Veiligheid, Asiel en Migratie. Daardoor zijn nu twee van de twaalf hoofdstukken uit de formateursnota in eerste lezing gepasseerd, aldus coformateur Peeters.

Zaterdag blazen de onderhandelaars vanaf 14.00 uur opnieuw verzamelen in het voorzitterschap van de Kamer. Dan snijden ze het hoofdstuk Openbare Ambt en Overheidsbedrijven aan. En normaliter gaan de vier partijen ook zondagvoormiddag samenzitten, met de hoofdstukken Defensie, Buitenland en Ontwikkelingssamenwerking en Mobiliteit op het programma.