Video: Rellen na Lokeren - Hull City

Na de wedstrijd Lokeren – Hull City gisterenavond zijn volgens onbevestigde bronnen zes Engelse gewonden gevallen na rellen tussen beide supportersgroepen. Toen de politie de bezoekende supporters uit het stadion leidde, passeerden ze een café dat bekendstaat als ontmoetingsplaats van hooligans. Zij bekogelden de Hull-supporters met glazen en flesjes.

Na de wedstrijd werden de Engelse supporters uit het stadion van Lokeren weggeleid door oproerpolitie en agenten te paard. De route waarlangs de Hull-supporters geleid werden, liep echter langs een café met Lokeren-supporters.

Zes Engelse supporters in het ziekenhuis

De politie kon niet voorkomen dat er glazen en flesjes naar de Engelse supporters gegooid werden. Volgens onbevestigde bronnen vielen daarbij 6 gewonden die naar het ziekenhuis werden gebracht. Volgens de Engelse nieuwszender BBC werden ook drie Engelse fans opgepakt.

De supporters van Hull waren achteraf niet te spreken over het optreden van de Lokerse politie, die de fans langs het café had gestuurd. De UEFA heeft intussen laten weten dat het de gebeurtenissen zal onderzoeken.