Juffen Blokkendoos mogen weer lesgeven

Het gerechtelijk onderzoek naar twee kleuterjuffen van de Antwerpse basisschool 'De Blokkendoos' is afgerond. De vrouwen werden door enkele ouders beschuldigd van seksueel kindermisbruik, maar het onderzoek heeft geen enkel bewijs opgeleverd. Het Antwerpse parket zal daarom aan de raadkamer de buitenvervolgingstelling van de twee vragen, zo meldt het Stedelijk Onderwijs Antwerpen.

De juffen in kwestie waren sinds de klachten tijdelijk naar een administratieve dienst overgeplaatst, maar kunnen nu komend schooljaar opnieuw voor de klas staan. Zowel het Stedelijk Onderwijs als het schoolteam van 'Creatopia', zoals 'De Blokkendoos' nu heet, reageren opgelucht op de afronding van het onderzoek. "We hebben veel geleerd uit deze zaak", zegt woordvoerder van het Stedelijk Onderwijs Frederik Picard. "Een vraag- en meldpunt brengt meldingen nog sneller aan het licht zodat we nog gepaster kunnen reageren, en een driekoppig crisisteam behandelt voortaan onmiddellijk alle verontrustende meldingen."

Zowel de ouders als de juffen zijn intussen op de hoogte gesteld van de resultaten van het onderzoek. De juffen zullen vanaf 1 september opnieuw voor de klas gaan staan, maar kozen er volgens het Stedelijk Onderwijs zelf voor om naar een andere kleuterschool te trekken.