Agenten gewond na aanrijding aan ring

Bij een ongeval op het verkeersknooppunt van de E19 met de Brusselse binnenring in Machelen zijn twee politieagenten zwaargewond geraakt. De politieploeg was ter plaatse om vaststellingen te doen van een eerder verkeersongeval, tot ze zelf werden aangereden.

Een wagen reed in op de takelwagen die op zijn beurt de agenten zou hebben geraakt. De slachtoffers werden ter plaatse verzorgd door de hulpdiensten en zijn buiten levensgevaar. Als gevolg van de aanrijding was de snelweg een tijdlang volledig versperd.

Net op het moment dat de twee agenten van de federale wegpolitie Brabant naar de net toegekomen takelwagen stapten, ging opnieuw een wagen uit de bocht. De twee agenten, een man en een vrouw, werden opgeschept door de wagen. Ze liepen beiden meerdere breuken op.

Eén van beide slachtoffers werd in kritieke toestand overgebracht naar het UZ Gasthuisberg in Leuven. Haar collega werd door een ziekenwagen naar het UZ Saint-Luc in Sint-Lambrechts-Woluwe gebracht. Beide agenten zijn intussen buiten levensgevaar. De bestuurder die het ongeval veroorzaakte bleef ongedeerd.