Ijswater over Vandeurzen voor ALS

Jo Vandeurzen heeft zijn woord gehouden en is op de Ice Bucket Challenge van de voorzitter van de ALS-liga ingegaan. De minister van welzijn en volksgezondheid postte een filmpje op YouTube waarin hij een emmer ijswater over zich heen krijgt. Als tegenprestatie vraagt hij onder meer VTM NIEUWS-anker Stef Wauters hetzelfde te doen.

“Hoewel het niet mijn stijl is, doe ik hier toch aan mee”, zegt Vandeurzen. “Uit enorm respect voor het werk van de ALS-liga.” De voorzitter van de ALS-liga had Vandeurzen samen met zijn collega-minister Philippe Muyters uitgedaagd in de zogenaamde Ice Bucket Challenge.

Stef Wauters: "Ik neem de uitdaging aan!"

Nu Vandeurzen zijn uitdaging tot een goed einde heeft gebracht, is het wachten op de mensen die hij heeft uitgedaagd. De Vlaamse minister heeft Pukkelpoporganisator Chokri Mahassine, filmregisseur Stijn Coninx en ons VTM NIEUWS-anker Stef Wauters uitgedaagd. Die laatste heeft op Twitter al laten weten dat hij de uitdaging aangaat. "Maandag op de redactie, en sommigen daar mogen de emmer ook al koud zetten", doet hij enkele collega's alvast klamme handjes krijgen.

De Ice Bucket Challenge is een online uitdaging waarmee de zenuwziekte ALS onder de aandacht wordt gebracht. Wie de uitdaging aanvaardt, moet een emmer ijswater over zichzelf leeggieten en mag daarna drie andere personen “nomineren” om de uitdaging ook aan te gaan. Het moet de zenuwziekte onder aandacht brengen bij een groot publiek. In de Verenigde Staten is de Ice Bucket Challenge een ware hype.