Carjacker sleurt vrouw kilometer mee

Een man uit de wijk Meulenberg in Houthalen-Helchteren heeft donderdagavond rond 21 uur een brutale carjacking gepleegd in Maasmechelen. Hij sleurde de 31-jarige eigenares van de wagen ongeveer een kilometer mee, omdat de vrouw nog deels in de auto hing. De vrouw werd met zware letsels aan benen en voeten overgebracht naar de Genkse campus Sint-Jan van het Ziekenhuis Oost-Limburg.

De verdachte was zich kort ervoor op het politiecommissariaat gaan aanmelden. Hij moest zich verantwoorden voor andere feiten, maar mocht beschikken. Op de Joseph Smeetslaan stal hij de wagen. Op een onbewaakt ogenblik kon hij in een met draaiende motor geparkeerde BMW stappen. De bestuurster kwam net terug van haar woning en hoorde de deur van haar wagen dichtslaan. Ze liep naar haar voertuig en probeerde de diefstal te verijdelen. Ze klampte zich vast aan het open venster, maar de carjacker reed met gierende banden weg. Het slachtoffer werd over een afstand van een kilometer meegesleurd, tot ze haar greep moest lossen aan de oprit van de autosnelweg E314.

Tijdens het onderzoek bleek al snel dat de man uit Meulenberg achter de carjacking zou zitten. De gestolen BMW werd in de nacht van donderdag op vrijdag in de onmiddellijke nabijheid van zijn woning aangetroffen. De politie MidLim kon hem thuis in de boeien slaan. De Tongerse onderzoeksrechter heeft de man aangehouden en opgesloten.