Festivalgangers stromen massaal toe

Aan de festivalweide van Pukkelpop in Kiewit (Hasselt) stromen woensdag de festivalgangers massaal toe. De meesten komen per trein, aangezien deze rit inbegrepen is in het ticket. De NMBS heeft extra treinen ingelegd. De twee kampeerterreinen, waar in totaal 55.000 gasten worden verwacht, zijn intussen al aardig gevuld. De volkstoeloop zorgt wel voor files rond de festivalweide.

Op de twee kampeerterreinen, waar respectievelijk 30.000 en 25.000 festivalgangers hun tenten kunnen opslaan, is het al erg druk. De jongeren schuiven aan om hun papieren tickets in te ruilen voor een armbandje en bouwen vervolgens hun tent op. Op de campings zijn eet- en drankstanden beschikbaar, net als een mini-supermarkt en zelfs een kringwinkel.

De grote toeloop zorgt voor vertragingen op de wegen langs het festivalterrein. Informatieborden van de politie geven het aantal minuten van de files aan en suggereren alternatieve routes. Vlakbij de weide moesten een aantal foutgeparkeerde voertuigen worden weggetakeld. Ook voor de omwonenden en de bedrijven is het de komende dagen niet zo eenvoudig om vlot door de wijk te rijden.

Voor het overige zijn er nog geen incidenten gemeld aan de festivalzone. De NMBS heeft voor extra treinen gezorgd, zodat de mensenstroom zich vlot naar Kiewit kan begeven. Aan de stands waar de papieren toegangstickets met barcode moeten omgeruild worden voor een festivalbandje, is het wel even aanschuiven. Gezien het uitstekende weer boven Kiewit, laten de jongeren het echter niet aan hun hart komen.