Nieuwe Club-tent Pukkelpop is klaar

Op het festivalterrein van Pukkelpop is de omgewaaide Club-tent vervangen door een nieuwe. Na de nodige inspecties werden de brokstukken geruimd en meteen een nieuwe tent besteld. Die werd afgelopen nacht rechtgezet, zodat alle optredens zoals gepland kunnen plaatsvinden.

Dinsdagavond had organisator Chokri Mahassine al bevestigd dat Pukkelpop gewoon zou doorgaan. Vanaf 12 uur mogen de campingbezoekers hun tentjes opzetten en vanaf 18 uur worden de poorten van de festivalweide geopend. Woensdagavond vindt er voor de eerste bezoekers een grote fuif plaats in de Boiler Room, één van de megatenten op Pukkelpop.

De verwoeste Club-tent is inmiddels al vervangen. Vannacht werd de blauwe tent die in dinsdagnamiddag helemaal werd vernield door een valwind, vervangen door een rood exemplaar.

"We hebben een verantwoordelijkheid naar de 70.000 bezoekers die we hier elke dag gaan verwelkomen", aldus Chokri. "Hun veiligheid is hoe dan ook gegarandeerd." Woensdag vindt er om 11 uur nog een veiligheidscheck plaats met de burgemeester en alle ordediensten. Aansluitend is er nog een persconferentie waarbij alle extra maatregelen zullen toegelicht worden.