Pukkelpop reageert na instorting tent

De Pukkelpop-organisatie heeft in een persbericht gereageerd op de instorting van de Club-tent vanmiddag op het festivalterrein. Het festival gaat door “zoals voorzien”, laat Pukkelpop weten. Morgen opent de festivalcamping, donderdag start het eigenlijke festival.

“Vandaag omstreeks kwart na drie is de Clubtent op het Pukkelpopterrein door hevige wind zwaar beschadigd”, schrijft Pukkelpop. “Het KMI heeft de organisatie bevestigd dat er geen andere verklaring kan zijn dan een zeer lokale valwind en dat dit ook niet te voorspellen was. Er waren geen medewerkers in de tent, er raakte verder ook niemand gewond.”

"Alle veiligheidsprocedures gevolgd"

“Alle hulpdiensten waren preventief binnen de paar minuten aanwezig op het festivalterrein. Ter plaatse werden alle veiligheidsprocedures perfect opgevolgd, de samenwerking met alle bevoegde instanties is vlekkeloos verlopen. Samen met experts en deskundigen worden de precieze omstandigheden verder onderzocht. Alle bijkomende en extra maatregelen die nodig worden geacht worden, zullen worden genomen.”

Morgenmiddag openen de campings van het festival zoals voorzien om 12u. Vanaf 18u gaat ook het festivalterrein open voor de pre-party van het festival, dat donderdag echt van start gaat. “Meer dan 70.000 festivalgangers per dag rekenen op ons; dat is nu onze prioriteit.” aldus Chokri Mahassine, de festivalorganisator.