Club-tent ingestort op Pukkelpop

Op Pukkelpop is één van de festivaltenten ingestort, het gaat om de Clubtent in de hoek van het terrein. De tent werd weggeblazen na een kort, maar hevig onweer. Niemand raakte gewond.

De organisatie van Pukkelpop was volop bezig alles in gereedheid te brengen voor het festival, dat donderdag van start gaat. Die start gaat zoals voorzien door. Ook de optredens in de Club zullen doorgaan zoals gepland. De organisatie laat een nieuwe tent overkomen die morgen opgezet wordt.

In 2011 kreeg Pukkelpop al af te rekenen met een bijzonder zware storm, die veel schade veroorzaakte. Er vielen toen vijf dodelijke slachtoffers. De valwind die de Club-tent nu trof haalt de pijnlijke herinneringen aan het drama van 2011 opnieuw boven, maar tijdens het festival zelf voorziet VTM NIEUWS-weervrouw Jill Peeters geen zware onweders.

In de tent moesten dit weekend grote namen spelen, zoals 'Kurt Vile & The Violators', 'Sonic Youth'-gitarist Thurston Moore en 'The War on Drugs'. Deze optredens zullen doorgaan in een nieuwe tent, die in sneltempo zal worden opgezet.