Politie vangt tekort agenten op met... pop

De politiezone Noorderkempen, in de provincie Antwerpen, heeft blijkbaar een bijzondere manier gevonden om het tekort aan manschappen op te vangen. Aan wegenwerken op de N14 in Rijkevorsel hebben ze een 'levensechte' pop in politieuniform geplaatst, naast een echte politiecombi. Dat blijkt uit een foto die de redactie van VTM NIEUWS toegestuurd kreeg en wordt ook bevestigd door de politie. 

"Ondanks voldoende signalisatie aan de werken hebben we gemerkt dat heel wat automobilisten de borden negeren en zich vastrijden", zegt commissaris Jos Van Bergen van de lokale politie Rijkevorsel. "Omdat we niet genoeg mensen hebben om het verkeer daar te regelen, hebben we een pop aangekleed met een echt uniform uit het lokale museum. Die moet ongehoorzame automobilisten afschrikken."

Pop werkt

De politiezone zit volgens de commissaris met een nijpend personeelstekort in de wijkpost van Rijkevorsel, waardoor er geen wijkagent beschikbaar is. De creatieve oplossing met de pop mag er dan wel knullig uitzien, ze lijkt wel te werken. Volgens de aannemer zijn er al veel minder automobilisten die de signalisatie nog negeren.