Man doodgeslagen in Matongéwijk

 

Zondagochtend is bij een vechtpartij op de Waversesteenweg in Elsene, in het hart van de Matongéwijk, een 40-jarige man om het leven gekomen. Dat meldt de krant La Capitale en wordt bevestigd door het Brusselse parket. Intussen is ook al een verdachte voor de feiten aangehouden en in verdenking gesteld voor opzettelijke slagen en verwondingen met arbeidsongeschiktheid. Een tweede man werd ook opgepakt, maar na verhoor vrijgelaten, aldus nog het parket.

Het slachtoffer, D., was zondagochtend nog in de Matongéwijk nadat hij een nacht was uitgeweest. Rond zes uur stootte hij in een bar op een andere man, J., met wie hij al eerder in conflict was geraakt. Ook ditmaal kwam het tot een confrontatie. D. zou besloten hebben ervandoor te gaan, maar zou daarbij achtervolgd zijn door J. en een vriend. Op straat kwam het tot een vechtpartij waarbij J. zijn tegenstander een hele reeks slagen toediende, tot die op de grond viel. De 40-jarige D. werd naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later aan zijn verwondingen overleed.

Volgens het Brusselse parket zijn de omstandigheden van de vechtpartij nog allesbehalve duidelijk. Wel werden intussen al twee verdachten opgepakt. "Een van hen is na verhoor vrijgelaten", zegt substitute en woordvoerster Jennifer Vanderputten, "de tweede is aangehouden en in verdenking gesteld voor opzettelijke slagen en verwondingen met arbeidsongeschiktheid. Die aanhouding en inverdenkingstelling zijn naar alle waarschijnlijkheid gebeurd nog voor het slachtoffer overleden was, zoniet zou de tenlastelegging anders zijn. In ieder geval kan die kwalificatie nog gewijzigd worden."