Video: reddingsactie in volle zee gefilmd

Er zijn beelden opgedoken van de reddingsactie afgelopen nacht voor de kust van Knokke. Drie drenkelingen konden er worden gered, nadat ze al acht uur op de romp van hun gekapseisde zeilschip zaten. De drie twintigers, afkomstig uit Wallonië, konden geen noodsignaal uitsturen, waardoor ze zo lang hebben moeten wachten op hulp.

Het zeilschip kapseisde al rond 19u gisteravond, maar pas om half vier vannacht werden de drie opvarenden opgemerkt door een koopvaardijschip. Die verwittigden de hulpdiensten, die vervolgens twee vissersboten die vlakbij waren naar de drenkelingen stuurden om ze uit het water te halen.

Het zijn de hulpverleners van de Blankenbergse Zeereddingsdienst die de reddingsactie hebben gefilmd en de beelden vervolgens op hun Facebookpagina hebben gezet. We zien hoe de Seaking-helikopter boven één van de vissersboten hangt, die de drenkelingen hebben gered.

De drie zijn met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht, maar stellen het goed. Vandaag is het gekapseisde zeilschip dan geborgen. Op de beelden die overdag zijn genomen, zien we hoe die operatie werd voorbereid.