Man in cel voor dood van 19-jarige vrouw

Een man van 35 uit Sint-Kruis, een deelgemeente van Brugge, zit in de cel omdat hij een vrouw van 19 zou gedood hebben. In de nacht van zaterdag op zondag belde hij vanuit zijn studio in de Moerkerksesteenweg zelf de hulpdiensten om te zeggen dat er "iets mis was” met de vrouw. De hulpdiensten konden alleen haar dood vaststellen. 

Met blote vuist

Het overlijden werd eerst al gekwalificeerd als een verdacht overlijden. Na een autopsie blijkt dat er wel degelijk kwaad opzet in het spel is. De vrouw had over heel haar lichaam verwondingen die de dood kunnen veroorzaakt hebben. Ze had ook enkele ribben gebroken. De letsels zijn vermoedelijk afkomstig van slagen met de blote vuist. De resultaten van het toxicologisch onderzoek worden nog in de namiddag verwacht.

De bewoner van de studio, een man van Iraakse afkomst, werd door de onderzoeksrechter aangehouden voor doodslag, maar hij ontkent alles. Hij verschijnt donderdag voor de raadkamer. 

Het slachtoffer woonde niet in de studio. Ze heeft wellicht de Hongaarse nationaliteit, veronderstelt het parket. Het baseert zich daarvoor op een Visakaart die de vrouw bij zich had.