Advocaat bezorgd om welzijn Wesphael

Bernard Wesphael (55) is opnieuw voor de Brugse raadkamer verschenen. Het voormalig Waals parlementslid wordt nog steeds verdacht van de moord op zijn vrouw Véronique Pirotton. Zijn advocaten zijn heel ongerust over de gezondheidstoestand van hun cliënt.

De advocaten van Wesphael vroegen opnieuw aan de raadkamer om hun cliënt onder voorwaarden vrij te laten. Ze zijn vooral bezorgd om de gezondheidstoestand van Bernard Wesphael. "Zijn toestand wordt verschrikkelijk, net als zijn financiële toestand", aldus meester Jean-Philippe Mayence. Wesphael sukkelt met een hoge bloeddruk en kan zijn linkerarm nog amper bewegen. "De vraag is of hij het zal volhouden tot aan zijn proces. Vandaag is die man ook niet in staat om zich naar behoren te verdedigen op een proces." Zoals bij alle vorige zittingen vroeg de verdediging ook om hun cliënt eventueel onder elektronisch toezicht vrij te laten.

Na tien maanden voorhechtenis kan meester Mayence zijn onvrede nog moeilijk verbergen. "Er zijn precies twee wetten over de voorhechtenis. Eén voor iedereen en één voor hem. Als hij niet voldoet aan de voorwaarden voor elektronisch toezicht, dan weet ik niet wie er wel aan zou voldoen." Een groep vrienden van Bernard Wesphael zal op 30 augustus in Brugge een Marche de l'Amitié organiseren. "Wij hebben daar als verdediging natuurlijk niets mee te maken. Ik kan wel zeggen dat elke vorm van steun voor onze cliënt momenteel heel welkom is", besluit meester Jean-Philippe Mayence.