Vlaanderen komt goed weg na onweer

De onweders die vandaag over ons land zijn getrokken, hebben in Vlaanderen voor relatief weinig schade gezorgd. In de provincies Antwerpen en Limburg kreeg de brandweer wel wat oproepen van ondergelopen kelders en straten die blank stonden, maar zonder veel erg. In Wallonië is het erger. Daar is door een windhoos een tent ingestort op een rommelmarkt. Vier mensen raakten zwaargewond.

De Antwerpse brandweer kreeg zo’n 240 meldingen binnen. Verschillende straten stonden er blank en heel wat inwoners meldden ook water in hun kelder. De Civiele Bescherming kwam erbij om de situatie sneller onder controle te kunnen krijgen.

Conchita Wurst moet schuilen

De regenval was wel op een bepaald moment wel zo hevig dat op de Grote Markt het concert van Conchita Wurst op het slotfeest van de Antwerp Pride een half uurtje moest worden stilgelegd, zodat zowel artiesten als het publiek konden gaan schuilen.

40 oproepen in Hasselt

In Limburg was het onweer het hevigst in de regio rond Hasselt en Sint-Truiden. Bij de brandweer van Hasselt liepen meer dan veertig oproepen binnen voor ondergelopen straten en kelders in het centrum van Hasselt, Kiewit en Zonhoven. Hier en daar moest de brandweer een afgebroken tak verwijderen.

De grootste schade is gemeld in de Waalse provincies Henegouwen, Namen en Luxemburg. In Henegouwen en Namen is er sprake van mini-tornado's, die daken hebben weggeblazen en elektriciteitskabels hebben beschadigd. Op een rommelmarkt in Neufchâteau, in de provincie Luxemburg, is door een windhoos een tent ingestort. Er vielen twaalf gewonden, waaronder vier zwaargewonden. Ze verkeren niet in levensgevaar.

Lees ook:

Mini-tornado's in Henegouwen en Namen

Tent ingestort door wind: 12 gewonden

Bekijk ook:

Bekijk meer video's van vtmnieuws op

Bekijk meer video's van vtmnieuws op