Tiener zwaargewond na val door dak

In het Antwerpse district Hoboken is zaterdagavond een 15-jarige jongen levensgevaarlijk gewond geraakt toen hij door een dak van een stadsmagazijn viel aan het Fort VIII. Dat meldt de Antwerpse lokale politie zondag. De jongen was er eerder op de avond samen met zijn vrienden op gewezen dat het uitdrukkelijk verboden en bovendien erg gevaarlijk was het dak te betreden, maar op een onbewaakt moment klauterde hij er toch op.

De groep kinderen waar de jongen deel van uitmaakte was zaterdag onder begeleiding van vzw De Schietgang, een lokaal jeugdhuis, aan het spelen aan de Hoofdfrontweg, de weg naar het gebouw in kwestie op het domein van het fort. Dat domein wordt door heel wat verenigingen regelmatig gebruikt voor allerlei sport- en recreatieve activiteiten. Het latere slachtoffer moest op zijn weg verschillende hindernissen overwinnen maar slaagde klaarblijkelijk toch in zijn opzet om het dak van het magazijn te bereiken.

Eens boven liep het mis. Een deel van het golfplatendak begaf het onder het gewicht van de jongen, die zowat zeven meter naar beneden tuimelde en op een betonnen vloer terechtkwam. Hij liep verwondingen op aan het hoofd en intern ook aan de longen en milt, naast verschillende breuken.

Een 13-jarige jongen vond het slachtoffer, dat meteen in kritieke toestand naar het ziekenhuis werd afgevoerd. Zondagochtend was zijn toestand gestabiliseerd, maar nog steeds bijzonder ernstig. De jongen die hem vond was in shock en moest eveneens naar het ziekenhuis worden gebracht.