Kleuter verdrinkt net niet in fontein

Een driejarig meisje uit Kortrijk is zaterdagavond bijna verdronken in een fontein op de Brusselse Eeuwfeestlaan, nabij het Atomium. Het kind werd levenloos uit het water gehaald, maar een MUG-arts kon het kind reanimeren. Ze verkeert nog steeds in levensgevaar, maar haar toestand is stabiel. Dat meldt het Brusselse parket.

De Brusselse lokale politie werd zaterdagavond opgeroepen omdat er in de fontein een hoop schuim stond en een grote groep kinderen en mensen in de fontein aan het spelen waren. Ter plaatse haalde de politie onmiddellijk iedereen uit de fontein. Dat verliep zonder problemen tot een vader naar de politie stapte met de melding dat hij zijn driejarige dochter niet meer vond. De man meende dat het kind wel in de omgeving van de fontein had gespeeld maar niet in het water zelf.

De zoekactie in de fontein verliep allesbehalve eenvoudig omwille van het aanwezige schuim maar rond 21.30 uur werd dan toch het lichaam van het meisje aangetroffen, in een gleuf van het fonteinbassin. Een MUG-arts reanimeerde het kind een kwartier lang en slaagde erin het hart opnieuw te doen slaan. Het meisje werd vervolgens overgebracht naar een Brussels ziekenhuis, waar ze nog steeds verblijft. "Ze verkeert nog steeds in levensgevaar maar haar toestand is stabiel", zegt parketwoordvoerster Ine Van Wymersch. Het parket stelde zaterdagavond een veiligheidszone in rond de fontein maar heeft die inmiddels al opgeheven. Alles wijst op een ongeval, klinkt het.