Straten blank in Vlaams-Brabant

Verschillende brandweerkorpsen in het oosten van Vlaams-Brabant hebben vrijdagavond handenvol werk door de hevige regen die er de voorbije uren gevallen is. Vooral de korpsen van Leuven, Diest, Aarschot en Tienen zijn druk doende met het schoonmaken van straten die overstroomd werden door modder en het leegpompen van ondergelopen kelders. Dat melden de verschillende korpsen.

Honderden oproepen

Zo heeft de brandweer van Tienen sinds 19.00 uur een 100-tal oproepen gekregen. De korpsen van Aarschot, Diest en Landen werden minder overstelpt, maar moesten toch herhaaldelijk uitrukken. De brandweer van Leuven heeft het vooral druk in Lubbeek, waar op de Gellenberg een straat bedreigd wordt door een overstromende beek. De politie van de zone Hageland (Bekkevoort/Geetbets/Glabbeek/Kortenaken/Tielt-Winge) maakt ook melding van verschillende ondergelopen straten in Glabbeek, Bekkevoort en Tielt-Winge. In het centrum van Bekkevoort was een tijdlang geen verkeer mogelijk en ook de N2 tussen het centrum van Tielt-Winge en Bekkevoort was ernstig besmeurd met modder. Rond 21.00 uur begon de situatie langzamerhand op te klaren, aldus nog de politie.

Limburg

Ook in het Limburgse Tessenderlo konden de riolen het vele water niet slikken. De lokale brandweer kreeg een vijftigtal oproepen voor ondergelopen straten en kelders. Enkele hoofdwegen, zoals de Geelsebaan en de Schoterweg, kwamen blank te staan. De brandweer heeft nog enkele uren werk om het water her en der weg te pompen.  Bij de brandweer van Beringen liep vrijdagavond een tiental oproepen binnen voor straten en kelders. Vooral de straten kwamen blank te staan. Het water liep ook enkele kelders binnen, maar zonder noemenswaardige schade. In Houthalen-Helchteren was er beperkte wateroverlast.

 

 

foto: Twitter @Fadilbelgium1971