Juli drukste maand ooit op luchthaven

Zo’n 2,3 miljoen reizigers hebben in juli het vliegtuig genomen op Brussels Airport. Een record, zegt de luchthaven. Het vorige record dateerde van juli 2000. Er waren 300.000 meer passagiers dan in juli vorig jaar. De groei is onder meer te danken aan het lowcostvluchten en het slechte weer.

Opmerkelijk aan het record is dat er ten opzichte van het vorige record veel minder passagiersvluchten vertrokken zijn vanaf Zaventem. Toch groeide het aantal reizigers elk jaar, omdat de vluchten nu gemiddeld 119 passagiers per vlucht aan boord hebben, tegenover slechts 90 in 2000. "Dankzij het professionalisme en de passie van de 20.000 werknemers van Brussels Airport kon de luchthaven de toestroom van gemiddeld 74.000 vertrekkende en aankomende passagiers per dag goed verwerken", zegt CEO Arnaud Feist. "Zo werden bijvoorbeeld tot 1.300 passagiers per half uur verwerkt in de piekuren aan de security screening en bedroeg de gemiddelde wachttijd voor de passagiers amper 5 minuten."

Het einde van het WK voetbal, de ramadan en het slechte weer, hebben de reislust van veel landgenoten aangewakkerd. Het tweede deel van juli was dan ook opmerkelijk beter dan de eerste twee weken.