Schietpartij langs E40: agent gewond

Bij een schietpartij op een rustplaats langs de autostrade in Barchon in de provincie Luik zijn vrijdag een boef en een agent zwaargewond geraakt. Beide zijn in levensgevaar.

De boef had eerder een overval gepleegd in Duitsland. Na de feiten vluchtte hij op de motor richting België. Een politiepatrouille probeerde hem te onderscheppen toen hij uit een winkel kwam op de parking van de rustplaats, toen de overvaller een wapen bovenhaalde, aldus een getuige.

De man raakte een agent twee keer in de buik. De agent schoot terug en raakte de boef aan het hoofd. Hij werd met de helikopter overgebracht naar het ziekenhuis. De agent is met een ziekenwagen vervoerd naar een ziekenhuis in het Luikse. Beide zijn in levensgevaar.

Volgens een getuige werden er vier à vijf schoten gelost. Een dertigtal agenten kwam ter plaatse om een veiligheidszone in te stellen en getuigen te ondervragen. Heel wat toeristen, die op doorweg waren in Barchon, hielpen de hulpverleners. Het parket van Luik en de onderzoeksrechter worden ter plaatse verwacht.