Van Campenhout: "Meer Jodenhaat"

De Antwerpse schepen Ludo Van Campenhout schaart zich in het tijdschrift Joods Actueel resoluut achter Israël, dat met zijn militaire acties in Gaza heel wat internationale verontwaardiging over zich krijgt. Dat blijkt uit fragmenten uit een interview dat volgende week woensdag verschijnt in het weekblad. Op haar website publiceerde Joods Actueel al enkele citaten van Van Campenhout.

“Ik vraag me af of we morgen ook die producten gaan labelen die uit landen komen waar men een loopje neemt met de mensenrechten: China, Rusland of heel de Arabische wereld”, verwijst Van Campenhout naar een mogelijke boycot van producten uit Israël. “Dit is gewoon een erg selectieve verontwaardiging.”

“Hamas wil geen vrede met gehate Joden”

“Israël zal daar nooit weggaan. Meer nog, het heeft het volle recht om daar te zijn. Dat is een realiteit en als men die niet kan aanvaarden, zal er nooit echt vrede zijn. Dit is de kern van het conflict: Hamas wil géén overleg en géén vrede met de gehate Joden.”

Van Campenhout, die momenteel ook waarnemend burgemeester is in Antwerpen nu Bart De Wever op vakantie is, raakt ook de commotie rond griepcommissaris Marc Van Ranst aan. Van Ranst ging in een aantal opiniestukken resoluut in tegen de militaire acties van Israël in Gaza en kreeg daarbij zeer felle kritiek van een medewerker van Joods Actueel.

“Ik heb dokter Van Ranst niet gehoord toen die drie Joodse jongens werden ontvoerd en vermoord”, zegt Van Campenhout aan Joods Actueel. “Dit is een politieke zaak. Onder het mom van het antizionisme, merk je echter steeds meer Jodenhaat.”