Winst Ageas zakt door Fortiszaak

Verzekeraar Ageas heeft in de eerste helft van dit jaar een nettowinst van 31 miljoen euro geboekt. Dat is 93% minder dan de 471,6 miljoen van het eerste semester van 2013. Dat komt onder meer omdat Ageas nu een voorziening van 130 miljoen heeft aangelegd voor de rechtszaak over het Fortis-verleden.

Ageas meldt wel “solide” resultaten, ondanks slechte weersomstandigheden in het Verenigd Koninkrijk en België met onder meer de zware hagelstorm.

Inkoopprogramma

Samen met de halfjaarcijfers maakte Ageas ook bekend dat er een nieuw inkoopprogramma van eigen aandelen wordt opgestart ter waarde van 250 miljoen euro. Het start op 11 augustus en zal eindigen tegen 31 juli 2015. De verzekeraar blijft dus geld uitkeren aan zijn beleggers.

Advocaat Adriaan de Gier van stichting FortisEffect had Ageas dinsdag opgeroepen om geen dividend uit te keren aan de aandeelhouders. Dat zou onrechtmatig zijn omdat het ten koste gaat van de verschuldigde schadevergoeding voor gedupeerde Fortis-beleggers, klonk het. Ageas kondigde al aan in cassatieberoep te gaan tegen de uitspraak van de rechtbank in Amsterdam.