Video: met 258 km/u over Ardense wegen

Het parket opent een onderzoek naar een filmpje van een ijzingwekkende motorrit door de Ardennen dat vorige week op Youtube verschenen is.

Het filmpje dook op 30 juli op. De bestuurder scheurt met duizelingwekkende snelheid met een Yamaha R1 door de gemeente Nassogne, in Belgisch Luxemburg. De man heeft de helse rit zelf gefilmd met een cameraatje dat de hele tijd op zijn kilometerteller gericht staat.

De rit start in het centrum van Nassogne. Bij het buitenrijden van de gemeente draait hij het gas al eens open tot 158 kilometer per uur. Een paar minuten later, op de weg naar Champlon, haalt de motor zelfs 258 kilometer per uur. In het filmpje, dat in totaal ruim acht minuten duurt, legt de man meer dan 12 kilometer af.

Naam en foto

Het lijkt erop dat de bestuurder het filmpje zelf op Youtube gezet heeft, op 30 juli onder de naam ‘Joe C.’ en met een herkenbare foto. Niet echt verstandig, want hij begaat de ene zware verkeersovertreding na de andere. Bovendien is het niet zijn eerste filmpje.

De Franstalige krant La Capitale heeft de man gecontacteerd, maar hij ontkent dat hij de bestuurder van de motor is en dat hij de beelden op Youtube gezet heeft. Eén van de volgende dagen zal hij in elk geval de politie aan de deur mogen verwachten.

Beelden: Youtube