Politiegeweld: Klacht van vader en zonen

De vader en zijn twee zonen die door de Antwerpse politie hardhandig zijn aangepakt in een café, dienen een klacht in bij het Comité P. Dat schrijven Gazet Van Antwerpen en Het Nieuwsblad. Volgens de zonen is hun vader ziek en wist hij niet wat hij deed.

De beelden van het gevecht circuleren op het internet. In de video is te zien hoe de politie erg hard optreedt tegen de vader en zijn twee zonen in het café. Volgens de politie had de man een plank met een nagel in bij, volgens de zonen ging het om een tafelpoot. “Het klopt dat hij de poot vast had, maar hij wilde er niet iedereen in het café mee verwonden”, zegt één van de broers. “En wij wilden gewoon vader komen halen.” De broers hebben allebei een hersenschudding en blauwe plekken en ook de vader heeft een lelijke hoofdwonde.

De korpschef van de Antwerpse politie heeft het filmpje bekeken, maar vindt niet dat zijn manschappen in de fout zijn gegaan. Toch heeft de dienst Intern Toezicht een proces-verbaal opgemaakt en aan het parket overhandigd. Dat is een onderzoek gestart. Maar nu is er dus ook een klacht ingediend bij het Comité P.