Video: "Geen bewijs tegen Nemmouche"

"Er bestaat, in deze fase, nog geen enkel wetenschappelijk bewijs voor de rechtstreekse aanwezigheid van Mehdi Nemmouche" bij de aanslag op het Joods Museum op 24 mei, waarbij vier mensen het leven lieten. Dat heeft Sébastien Courtoy, een van de advocaten van de verdachte, verklaard na afloop van de zitting van de Brusselse raadkamer.

Geen enkele getuige heeft Mehdi Nemmouche formeel als dader herkend, zei de advocaat, die wel een verklaring aflegde, maar niet inging op vragen van journalisten. "Het is in dit stadium veel te vroeg om deze man, die het vermoeden van onschuld geniet, te veroordelen", luidde het voorts.

Eerste resultaten

Bij de zitting van de raadkamer stelde de onderzoeksrechter ook de eerste resultaten van het onderzoek voor. "Het zijn tussentijdse conclusies, want het onderzoek is nog niet afgerond", benadrukt de advocaat.

Na afloop werd Nemmouche in een geblindeerde terreinwagen teruggebracht naar de gevangenis van Brugge, waar hij sinds zijn uitlevering door Frankrijk verblijft.

Aanhouding verlengd

De Brusselse raadkamer heeft vanmiddag beslist om Mehdi Nemmouche een maand langer in voorlopige hechtenis te houden. Nemmouche werd vorige week door Frankrijk aan België uitgeleverd