Nepagenten stelen meer dan 10.000 euro

Een koppel tachtigers is zaterdag in hun woning in Schaarbeek door nepagenten beroofd van 10.400 euro, 2.000 Zwitserse francs (1.600 euro) en juwelen. Dat meldt de politie van Zone Noord. De daders zijn nog voortvluchtig.

Een man deed zich voor als een meteropnemer van de watermaatschappij, toen hij zaterdag aanbelde bij het koppel in de Generaal Gratrylaan in Schaarbeek. Hij verkende de woning uitvoerig voor hij weer vertrok. Even later belden twee valse politieagenten aan op hetzelfde adres. Ze vertelden dat er een nepopnemer was langs geweest en dat ze hem achternazaten. De nepagenten vroegen het bejaarde koppel of er iets gestolen was. Daarop toonden de bejaarden de plaats waar ze hun waardevolle spullen hadden verborgen. Toen de agenten weg waren, kwam het koppel er al snel achter dat de nepagenten weg waren met 10.400 euro, 2.000 Zwitserse francs en juwelen.

De politie herinnert eraan dat bedienden van de watermaatschappij altijd hun komst aankondigen, en dat ze een kaart moeten bijhebben waarmee ze zich kunnen legitimeren. Dat laatste geldt ook voor politiemensen.