Minder verdwaalde kinderen aan de kust

Tijdens de maand juli hebben strandredders aan de Belgische kust 554 verloren gelopen kinderen veilig teruggebracht bij hun ouders. Dat meldt de Intercommunale Kustreddingsdienst van West-Vlaanderen (IKWV). Een jaar geleden liepen er nog 788 kinderen verloren. 

Ondanks het vaak goede weer is het aantal verloren gelopen kinderen dit jaar dus fors gedaald. Volgens de IKWV is dat succes te danken aan de uniforme polsbandjes. Sinds dit jaar sieren namelijk de populaire kinderfiguren Maya de Bij en Wickie de Viking die polsbandjes. Deze zomer werden er al meer dan 400.000 stuks verdeeld. In totaal zijn er 750.000 polsbandjes voorzien. Tegenwoordig zijn de polsbandjes niet enkel te verkrijgen aan reddersposten en EHBO-posten. Ook bij alle dagbladhandelaars aan de kust en in de tramwinkels van De Lijn kunnen mensen de polsbandjes gratis afhalen.

Bredene was in juli de kustgemeente waar de strandredders het minst te maken kregen met verdwaalde kinderen. Slechts zes kinderen waren er hun ouders uit het oog verloren. In Blankenberge en Oostende liepen er meer kinderen verloren, maar dat komt volgens de IKVW door het grote aantal dagjestoeristen.