Agenten vechten met cafégangers

Op internet circuleren beelden van een gevecht tussen agenten en cafégangers in Antwerpen. In de video is te zien hoe de politie berg hard optreedt tegen de mensen in het café.

Gisteren kwam een oproep binnen voor een caféruzie. Omdat op camerabeelden te zien was dat er veel volk aan het café stond, werd meteen een patrouille ter plaatse gestuurd. Die trof een bloedende man aan. Iets later kwam de zoon van die gewonde man aan met een plank met een nagel in. De vader nam de plank over van zijn zoon en probeerde zoveel mogelijk mensen in het café te raken. Daarom riepen de agenten versterking in. In totaal werden drie mensen opgepakt. Eén agent raakte gewond aan zijn hand.

Volgens de Antwerpse korpsleiding was de aanpak gerechtvaardigd. Zo staat onder andere in de Gazet van Antwerpen. Korpschef Serge Muyters bekeek het filmpje, maar vindt niet dat zijn manschappen in de fout zijn gegaan. "Als het nodig blijkt, komt er een onderzoek. In het belang van de maatschappij, en ook van onze mensen. Maar voorlopig is dat dus niet het geval".